ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

Aanbod VanGasLosFestivals voor gemeenten

De bewonersdag van het VanGasLosFestival die het Programmabureau WarmteKoude Zuid-Holland, Kaesign evenementen en ABCDijkhuis samen organiseerden in mei 2017 krijgt een vervolg! Met dit team hebben we een concept ontwikkeld voor gemeenten die voor hun inwoners een VanGasLosFestival willen aanbieden. Zie hier de beschrijving en het aanbod. Voor gemeenten in Zuid-Holland zijn er geen kosten verbonden aan de uren die het Programmabureau maakt.

Bijna geen enkele gemeente heeft de plannen voor de overstap naar aardgasloos wonen al helemaal rond. En veel gemeenten vinden het om die reden nog te vroeg om al met inwoners in gesprek te gaan. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het nog niet hebben van alle antwoorden op de vragen over het transitieproces, een zwak punt is bij het vroegtijdig communiceren met inwoners. Het tegendeel is waar!

Door in een vroeg stadium uw inwoners te betrekken bij de overgang naar een gasloze samenleving, geeft u hen ruimte om mee te denken en te anticiperen op de ontwikkeling. U neemt hiermee de belangen van uw inwoners serieus, en dat waarderen ze! Daarom bieden wij nu het concept voor de bewonersdag van het VanGasLosFestival ook aan voor de gemeenten in Zuid-Holland.

Het VanGasLos Festival gaat verder dan ‘de informatieavond’ voor burgers. Het betrekt uw inwoners op een leuke en actieve manier bij de overgang naar aardgasloos wonen. De boodschap is: ‘Van gas los’ komt eraan en biedt nieuwe mogelijkheden! Het programma bestaat uit een combinatie van een interactieve informatiemarkt, kookworkshops op inductie en presentaties en biedt voor iedere inwoner wat wils. In overleg met de gemeente maken we het programma op maat.

Heeft u interesse, dan vindt u hier de brochure. Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met mij of één van de andere teamleden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Programmabureau WarmteKoude ZH) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(Kaesign evenementen).