ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

Aanjager Duurzaamheidsfondsen Amstelveen en Aalsmeer

Sinds oktober 2017 ben ik Aanjager Duurzaamheidsfondsen in Amstelveen en Aalsmeer (in deeltijd). Ik geef bekendheid aan de fondsen en begeleid (potentiële) aanvragers bij het opstellen van aanvragen die passen binnen de criteria van de fondsen. In deze rol komen al mijn ervaring en kennis samen: het vinden en begeleiden van initiatieven die goede ideeën hebben voor het verduurzamen van (m.n.) de particuliere woningvoorraad in de beide gemeenten.

Inwoners, bedrijven, coöperaties, VvE’s, kortom iedereen met goede plannen die bijdragen aan CO2-reductie in particuliere woningen kan een aanvraag gaan indienen voor subsidie (bijv. tbv haalbaarheidsonderzoek) of krediet (voor de uitvoering). Daarnaast verbind ik veel partijen met elkaar, zoals een bedrijf met een groot dak aan een energiecoöperatie, twee naastgelegen VvE's met elkaar, VvE's met een adviseur, etc. In het voorjaar organiseerde ik goed bezochte informatiebijeenkomsten voor VvE’s over verduurzaming. Er waren ruim 250 bezoekers van 125 VvE’s op de twee bijeenkomsten.

In Amstelveen zijn inmiddels 15 aanvragen ingediend door VvE's, zoncoöperaties en scholenstichting en zijn er nog een aantal in voorbereiding. De subsidiepot is in 2019 aangevuld met nieuw budget. In Aalsmeer zijn 3 aanvragen ingediend en een flink aantal in voorbereiding. Hier gaat het om VvE’s die willen verduurzamen, buren die met hun straat samen de woningen willen verduurzamen en mensen die een energiecoöperatie willen ontwikkelen.

Ik ben helemaal in mijn element in deze opdracht. De opdracht is verlengd tot oktober 2019.

Meer informatie:

www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds

www.aalsmeer.nl/duurzaamheidsfonds

Uitvoeringsperiode september 2017-oktober 2019