ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

Trainen Energiecoaches Eigen Haard

Woningcorporatie Eigen Haard uit Amsterdam vroeg ABCDijkhuis om 16 huurders op te leiden tot energiecoach. Per complex namen 2-3 vrijwilligers deel aan de training van 6 dagdelen.

Deze huurders gaan medebewoners helpen met energiebesparing in de woningen, bijvoorbeeld door advies te geven of te helpen bij kleine klussen. De training richtte zich met name op wat bewoners zelf kunnen doen om hun energierekening in de hand te houden.

Carina Dijkhuis stelde het cursusprogramma op in overleg met medewerkers van Eigen Haard, verzorgde een groot deel van de training en droeg de kennis over aan medewerkers van Eigen Haard, zodat men de volgende training zelf kan verzorgen. De cursisten hadden zelf een actieve inbreng, zo is één van hen electricien en vertelde hij over de mogelijkheden van energiezuinige verlichting. Ook medewerkers van Eigen Haard verzorgden delen van de cursus, zoals uitleg over het energielabel en het duurzamheidsbeleid.

Het was zeer prettig om op deze manier met Eigen Haard samen te werken.EH logo FC payoff LR

Opdrachtgever Jantina Bijpost schreef over onze samenwerking het volgende:

"Ik heb heel prettig met Carina samengewerkt bij het ontwikkelen en uitvoeren van de training Energiecoach voor huurders van Eigen Haard. Door haar expertise op het gebied van duurzaam wonen en haar mensenkennis kan zij 'besparen in huis' op een pakkende en enthousiaste manier overbrengen. Ik heb veel geleerd van onze sparringsessies. Dankzij haar hebben we een mooie training kunnen neerzetten waarmee we hopelijk nog veel Energiecaoches gaan opleiden."

Activiteiten: ontwikkelen training, geven training, adviseren en organiseren

Uitvoering: Januari - Mei 2014

Cursus bij Eigen Haard