ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

ABCDijkhuis 9 jaar!

Vandaag bestaat ABCDijkhuis 9 jaar. Ik doe het werk nog steeds met veel plezier en heb veel leuke opdrachten. Per 1 maart 2021 start ik als coördinator Servicepunt Energieadvies bij gemeente Amstelveen. Dit is een vervolg op mijn werk als Aanjager Duurzaamheidsfondsen Amstelveen en Aalsmeer dat ik de afgelopen drie jaar deed. In de nieuwe aanpak ligt de focus weer het ondersteunen van VvE’s, inwonercollectieven en maatschappelijke organisaties bij het verduurzamen van woningen en gebouwen, bijvoorbeeld met energieadvies en procesbegeleiding. Ik blijf zo de schakel tussen inwoner en gemeente. Ik heb veel zin in de nieuwe aanpak.

Afgelopen jaren werkte ik ook als adviseur duurzaamheid gebouwde omgeving van gemeente Oegstgeest. In mijn eigen woonplaats zorgde ik voor het informeren van VvE’s over verduurzaming en ondersteunde de oprichting van een VvE-platform, organiseerde ik een campagne voor huiseigenaren over het nemen van energiebesparende maatregelen en hielp ik bij opzet en uitvoering van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). www.abcdijkhuis.nl/projecten

1 februari 2021

Thuis in Oegstgeest

Een thuiswedstrijd! Dat was de opdracht van gemeente Oegstgeest, waar ik ook woon. Ik werkte mee aan het Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid van januari 2019 tot en met oktober 2020. Ik ontwikkelde een VVE-aanpak en ondersteunde de oprichting van een VvE-platform en organiseerde een wijkaanpak voor huiseigenaren. Daarnaast coördineerde ik de aanvraag en uitvoering van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) waarbij huiseigenaren een energieadvies of TeGoedbon voor kleine energiebesparende maatregelen ontvingen. Ruim 2.000 huiseigenaren (20%) maakten hier gebruik van tussen juli 2020 en januari 2021.

 

Buurtavond verduurzamen woningen Haaswijk, Oegstgeest

Samen met buurtgenoot Stephan Slingerland organiseer ik een netwerkavond voor buurtgenoten over het energieneutraal maken van onze woningen (of vergaand verduurzamen) in Haaswijk, Oegstgeest. een jaren '80-wijk, zoals er zoveel zijn in Nederland.

Lees meer