ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

Referentie Roelof Potters - Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling

‘Carina Dijkhuis is een unieke consultant. Als je een consultant zoekt die niet doet wat je wilt, maar het resultaat bereikt dat je wilt, dan is Carina de juiste persoon.

Voor Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) organiseer ik sinds mei 2014 projecten over buurtwarmte. We onderzoeken  samen met particuliere huiseigenaren van bestaande woningen de mogelijkheid om een collectief buurtwarmtenetwerk aan te leggen. Huiseigenaren krijgen hiermee de kans om hun woning minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen, 'van 't gas af' komt binnen bereik voor een hele groep. Bijzonder is dat mensen die dat willen ook mede-eigenaar kunnen worden van het netwerk, door mee te investeren. Dit proces doorlopen we samen met bewoenrsgroepen uit de buurt, die hun kennis, ervaring, ideeën en wensen inbrengen.

 Opdrachtgever Roelof Potters schreef over mijn rol:

‘Carina Dijkhuis is een unieke consultant. Als je een consultant zoekt die niet doet wat je wilt, maar het resultaat bereikt dat je wilt, dan is Carina de juiste persoon.

Wij hadden bij Alliander een idee over hoe we inwoners van een buurt een eigen buurtwarmtenet konden helpen ontwikkelen. Veel consultants gaan dan aan de slag en proberen je idee uit te voeren. Carina niet. Zij testte het idee en paste het aan en verbeterde het zodanig dat het bruikbaar en werkbaar werd. Door haar grote netwerk in botttom-up duurzame initiatieven. Door haar inzicht in de manier waarop bottom-up projecten uitgevoerd moeten worden. En door haar vasthoudende inzet en enthousiasme. Haar stijl is het best te omschrijven als 'betrokken' en 'persoonlijk'. Een fijn mens om mee samen te werken, voor mij als opdrachtgever, maar zeker ook voor onze relaties.’

Periode: 2014-2015

Project: Buurtwarmte voor bestaande woningen