ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

VanGasLos-Festival Rijswijk

Voor gemeente Rijswijk organiseerde ik een VanGasLos-Festival, samen met Kaesign Evenementen en Programmabureau WarmteKoude Zuid-Holland. De gemeente wilde inwoners op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het feit dat de gemeente op termijn (grotendeels) gasloos gaat worden.

Ze stak hiermee haar nek uit, want de plannen zijn nog niet concreet, maar zo worden inwoners ook niet voor een voldongen feit geplaatst.

Met het team zorgden we voor:

  • een interessant programma met presenaties van o.a. een inwoner die zijn woning Nul-op-de-Meter (NOM) maakte, een project om VvE's te begeleiden naar NOM en Stedin over de rol van de netbeheerder bij de energietranistie.
  • een informatiemarkt waar inwoners in gesprek konden met de gemeente en met organisaties die kunnen helpen met de stappen naar gasloos wonen.
  • een demonstratie koken op inductie.

Opdrachtgever Sheila Savkoor van Rijswijk zei hierover:

"Ik vond het een enorm succes, ik kreeg er heel veel positieve energie van. Vandaag kreeg ik ook een paar enthousiaste reacties van bewoners. Ik wil jullie heel erg bedanken voor de hele organisatie!! Dat hebben jullie mooi gedaan, ondanks uitstel vanweg het weer!"

Met dit team verzorgen we graag meerdere VanGasLos-festivals in 2018, binnen of buiten Zuid-Holland. Heeft u interesse om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan vooral Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met mij op. 

November 2017 - januari 2018.